Eenfotowaard.nl

Vogelend Nederland kan het niet ontgaan zijn, en veel anderen waarschijnlijk ook niet…
In Wageningen zit een notenkraker. Een prachtbeest wat zo nu en dan Nederland aan doet, maar het laatst erkende en gedocumenteerde geval is al van flinke tijd geleden.
In de Ardennen heb ik ze al mogen zien, maar als er dan zo dicht bij huis een zit pak ik graag de motor voor een ijskoud ritje!
Altijd even spannend in de ochtend, gaan we rijden voor de eerste melding, of wachten we hem even af. Nu kwam tijdens het inpakken van de tas de eerste piep alweer binnen,
dus vol goede moed richting Wageningen gereden. Onmiskenbaar waar hij zat, want het was net als voorgaande dagen druk zat.
De notenkraker zat bij aankomst prachtig op de grond, en dan ook meteen wat fotos van geklikt.
Wat me direct al opviel was hoe dicht hij op sommige fotografen zat, en al had ik het goede voornemen om gepaste afstand te houden, dacht de notenkraker zelf hier heel anders over.
Al vrij gauw kwam hij op me af, voedsel zoekend tussen de afgevallen bladeren, en liep net langs me heen om zo over mn benen (lag op de grond) heen te springen en weer vrolijk verder te foerageren. Wow… Later volgde er nog zo’n pracht ontmoeting, en hier kon ik het niet laten even een selfie te klikken. Die heb ik niet iedere dag met een notenkraker…
Tussendoor verdween hij regelmatig naar de studentenflat, de balkons op of een steegje in. Maar wat heb ik er van kunnen genieten, en wat istie mooi!