Eenfotowaard.nl

Buidelmezen, al jaren weten ze me keurig te ontwijken, zelfs wanneer ik er gericht op af ging.
Vandaag weer eens een poging gewaagd, want ze worden al enige tijd vrij steady gezien.
Een donderdagmiddag vrij genomen in de hoop het lekker rustig te hebben, maar niets was minder waar: stond al snel een man of 20 langs een fietspad naar het riet te staren.
Van afstand was het al duidelijk dat er momenteel niets in beeld was, en kon de gedachte dan ook niet onderdrukken dat het vandaag weer niet zou lukken een buidelmees te zien…
Ze waren reeds een uur verdwenen, was het verhaal. Een uurtje geduld, was mijn besluit. Ondertussen vast een Plan B bedenken, de kokardezaagbek zit dichtbij, maar heb ik al wel leuk gezien. Ben op de motor, dus lekker stukje touren is altijd goed. Na een uur wachten nog geen resultaat, maar ook nog geen besluit wat ik wil doen dus nog maar even blijven staan.
De een na de ander haakt af, en eigenlijk maakt dat mijn wilskracht om ze toch nog te zien alleen maar groter… 2 uur later komt er een aantal wandelaars langs die beweren dat ze ze een heel stuk verder langs het pad gezien hebben. Vol goede moed maar gaan lopen, maar reeds halfverwege komen we andere tegen die aangeven dat ze alweer hoog opgevlogen zijn. Het zal toch niet heh?! Terug bij de eerste plek is er op afstand nog weinig actie onder de nog aanwezigen mensen te zien, maar valt mij wel direct op dat er wolken pluizen uit de lisdoddes komen…
Dat kan toch haast niet anders?! En op dat moment zie ik een staartje langs de ‘sigaar’ omhoog kruipen. Bingo! Rest van de middag heerlijk mogen genieten van deze fantastische vogeltjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *