Eenfotowaard.nl

Mijn eerste Nederlandse ervaring in een fotohut was bij DJ Hutfotografie.
Een heel andere manier van fotograferen dan hoe ik normaal te werk gaat: lopen/varen/rijden en dan wel zien wat ik tegen kom.
Nu de hele dag op een stoel in een hut wachten op wat zich gaat laten zien. En ook dat beviel prima!
Bij aankomst kwamen bij het voeren direct al vele soorten tevoorschijn. De mezen keken het voer uit de ton, de specht zat een boom verderop al ongeduldig te wachten, een muisje schoot even opzij, de ijsvogels riepen al op afstand. Het was nog wat schemerig, maar dat lastige licht zou de hele dag wel aanhouden: Bewolkt, buien, en gelukkig wel af en toe zon.
Maar opvallend genoeg was de meeste activiteit in of net na een regenbui. Dat maakte actiefoto’s van de ijsvogel lastig, met iso 6400 op F4 kwam ik nog niet over de 1/640… Veel te weinig voor de “blauwe flits”! Goede reden om dat later nog eens te gaan proberen.
Vooraf was het mogelijk een prooi voor roofvogels en visjes voor de ijsvogel te bestellen, hier dankbaar gebruik van gemaakt en niet zonder succes: beide soorten fantastisch mooi gezien.
Goede ijsvogelfoto’s was voor mij het hoofddoel. Want al woon ik naast de Biesbosch, en zie ik ze zeer regelmatig, een fatsoenlijke foto was tot vandaag toe nog niet gelukt.
Verder genoten van de andere soorten die zich hier lieten zien. Leuke van een fotohut is dat de vogels zeer dichtbij komen, tot soms wel 30cm voor de hut!