Eenfotowaard.nl

Al enige tijd verblijft een dwergaalscholver in Nederland, het (bij ons zeer zeldzame) kleine broertje van de ‘gewone’ aalscholver.
Voor mijn werk moest ik voor een fotoklusje naar Hilversum, waarbij ik langs deze kleine grote zeldzaamheid zou rijden.
Op de terugweg dan ook even gestopt in de hoop deze aan mijn Nederlandse lijstje toe te voegen. Een flinke wind maakte het zoeken op de plas lastig,
en op het bekende eilandje, waar hij vaak gezien wordt, kreeg ik hem zo gauw niet in beeld. Ver weg vloog een duidelijke aalscholver, en wat leek die klein! Snel een plaatje geklikt, en: gefopt. Een ‘gewone’ aalscholver, waarin ik graag een dwergje wilde zien. Stukje doorgelopen, en nogmaals het eilandje gescand. En ja hoor: Daar zat hij, poetsend op -wat ik later bij anderen op de foto zag- zijn vaste stekkie. Goh, wat zijn ze klein! En, dat wist ik ook wel: de Indische Dwergaalscholver hebben we in Thailand veelvuldig gezien. Maar dan nog, het was weer even verbazing.
Stukje teruggelopen om een goede positie voor de foto te nemen, en hem mooi gezien én gefotografeerd te hebben (wat niet meeviel in afnemend licht en harde wind) besloot hij om te keren en de vleugels te nemen. Hij is ergens op de plas weer geland, vermoedelijk gaan fourageren, maar tussen de golven kreeg ik hem niet meer in beeld. Ook ik besloot om te keren, en voldaan verder naar huis te rijden. Onderweg nog even gestopt, want wat stond de maan er mooi bij met die blauwe lucht erachter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *