Eenfotowaard.nl

Deze morgen weer heerlijk met de boot de Biesbosch in geweest om te ‘beveren’: bevers kijken, met daarnaast natuurlijk al het andere moois wat voorbij komt.
Een vrij koude, grijze ochtend. Maar wat was het genieten!
Het water stond bijzonder laag, waardoor het even puzzelen was de boot erin te krijgen.
Eenmaal vertrokken begonnen de eerste vogels heerlijk de dag in te luiden: Merel, zanglijster, cetti’s zanger en tjiftjaf floten er flink op los.
Al vrij gauw werd in de verte een forse bever zichtbaar, welke geen zin had in een ontmoeting: hij klom het land op en heb hem niet meer mogen zien.
Gelukkig al snel genoeg ander moois, opvallend veel waterrallen deden zich tegoed op de drooggevallen waterkanten. Prachtbeesten, en een aantal werkte leuk mee voor de foto.
De futen zijn weer zo prachtig gekleurd, en dan met het diffuse ochtendlicht erop… Heerlijk! Even later 2 bevers die wel even wilde poseren, en ook nog een paartje bergeenden aan het baltsen. Bij het met de kijker scannen van de oever viel plots een reebok op, deze was niets schuw en bleef bij het voorbijvaren rustig poseren. Even verderop zat een grote bonte specht in het frisse groen, fijne kleurencombinatie en heerlijk om de bomen weer in blad te zien komen!
Bij het voorbijvaren vlogen diverse krakeenden weg. Zeg wel eens, het beste kenmerk van een krakeend is dat ze opvliegen als je ze ziet. En ook dat maakte ze vandaag weer waar! Eén man bleef nét lang genoeg zitten voor een foto, en wat zijn ze prachtig! Die fijne tekening op de borst… Op de terugweg nog wat bevers en canadese ganzen. Hoop op een visarend (die worden sinds gisteren weer gezien) maar die besloot nog even aan de brabantse kant te blijven. Binnenkort vast beter, het nest heeft de stormen overleefd en wordt hopelijk binnenkort weer in gebruik genomen! De laatste keer met de boot de Biesbosch in was juli, heb me voorgenomen daar nu niet zo lang meer mee te wachten… Dus hopelijk binnenkort meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *