Eenfotowaard.nl

Leuke soorten dichtbij huis: in de Zuilespolder (Sliedrechtse Biesbosch) zit al enige tijd een graszanger en een forse groep koereigers, tot over de 30 exemplaren.
Prima weer voor een lekker fietstochtje, dus eens een kijkje gaan nemen. De koereigers gaven in eerste instantie niet thuis, dus bij de graszanger gaan posten: Deze liet zich al heel snel goed horen, en als miniscuul stipje in de lucht ook zien. Een bewijsplaatje is toegevoegd, een extreme crop maar toch onmiskenbaar. Terwijl ik nog naar de graszanger stond te kijken, werd de lucht ook gevuld met een groepje koereigers: een stuk of 11 vogels kwamen aanvliegen en zag ik tussen de koeien landen. Snel heen gefietst, en nog mooi de aankomst van enkele andere vogels vast kunnen leggen. De groep koeien kwam steeds dichterbij, en de koereigers bleven daar mooi tussen. Enorm goed kunnen zien, en dus ook vast kunnen leggen. Zelfs nog een enkele vogel mooi in zomerkleed, fantastisch!
Ook aan ‘gewone’ soorten ontbrak het niet, zoals de merel. Maar die maakte het (voor mij) wat ongewoon door er met een kikker vandoor te gaan. Maar waarom ook niet, een lekkere afwisseling op wormen en insecten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *