Eenfotowaard.nl

Met enige regelmaat zag ik al noorderlichtfoto’s voorbij komen, gewoon uit Nederland.
Merendeel daarvan is fotografisch, maw met het blote oog niet zichtbaar maar op de foto wel (een camerasensor icm lichtsterke lens en langere sluitertijd is tenslotte lichtgevoeliger dan het menselijk oog).
Zelf heb ik nog nooit een serieuze poging gewaagd, maar met de updates die deze dag steeds voorbij kwamen kon het niet anders of dit zou mijn eerste keer worden.
En zo reed ik ’s avonds de polder in, gewapend met camera op statief en speurend naar een mooie setting. En dat bleek niet voor niets, zelfs in de schemer kwam het noorderlicht al door, en rond middernacht was het een spectaculaire show die zich niet alleen in het noorden afspeelden maar vrijwel overal om je heen. Zelfs met het blote oog was het deels zichtbaar.
Een ongelooflijk mooie ervaring, waar er hopelijk meer van mogen gaan volgen!