Eenfotowaard.nl

Hoera! Vandaag is Jake jarig, en 3 jaar geworden.
Nimra moest gewoon naar school, maar mocht eerder naar huis.
Voor mij een goede reden om na haar op school gebracht te hebben in de buurt te blijven, en veel dichterbij dan de Dordtse Biesbosch lukt dan niet.
Zag op waarneming.nl al meldingen voorbij komen van een geoorde fuut die zich wisselend liet zien, zou een leuke Biesbosch soort zijn!
Eenmaal aangekomen lijkt het redelijk rustig in het gebied, maar vanuit de hut laat de geoorde fuut zich ver maar goed zien.
Niks voor een foto, maar wel prachtig zomerkleed.
Noodgedwongen mijn bezoekje aan de hut wat verlengd ivm een flinke regenbui, en dat blijkt mijn geluk te zijn, want de geoorde fuut komt langzaam maar zeker richting de hut gezwommen en gaat daar prachtig aan voorbij!
Al blij met deze waarneming besluit ik even later verder te gaan, maar krijg dan de kans hem vanaf het pad nog prachtig te zien, al is het wel weer best een afstand.
Erbij gaan liggen voor een mooi standpunt, en na enkele minuten besluit hij recht op mij af te komen vliegen, en gaat op relatief korte afstand fourageren.
Wat een geweldige ervaring en kans om wat mooie foto’s te maken! Het voorgenomen rondje lopen geschrapt, en rest van de tijd plat aan de waterkant doorgebracht.
Dit is al een feestje, en dan moest het feest thuis nog gaan beginnen!
Na een gezellige drukke middag was het tijd de foto’s op de laptop te gaan zetten, waarbij een paardenbloemspanner op het raam ge├»nteresseerd toekeek…