Eenfotowaard.nl

20-01-2017
Al bijna 2 weken zit een mongoolse pieper in de Brabantse Biesbosch. Een thuiswedstrijdje dus…
Toch ben ik er nog niet langs geweest. Nu hij blijkbaar al 2 weken op me wacht toch ook maar op visite gegaan, en deze dwaalgast prima kunnen bekijken! Voordeel als een vogel er al wat langer zit is dat het dan vaak relatief rustig is, zo ook vandaag met ongeveer 10 man.
Hij liet zich prima bekijken en fotograferen:

Nog even een kort rondje door de Biesbosch gemaakt, weinig bijzonderheden. Een overvliegende blauwe kiekendief, wat nonnetjes en een pijlstaart bleven allen net te ver voor de foto. Het ijs stond wel mooi tussen het riet:

Na deze mooie waarneming was het plan om naar Scheveningen te gaan. Hier worden de laatste tijd vele mooie waarneming van meeuwen gedaan, met name grote en kleine burgemeesters.
De navigatie wordt ingesteld, en off we go.. Aangekomen op scheveningen is het al snel raak: In het eerste groepje meeuwen dat ik scan valt een Kleine Burgemeester me op. Deze weet even later nog mooi te poseren!

Na een stukje verder gelopen te hebben, zie ik in mn ooghoeken een Grote Burgemeester voorbij vliegen die dichtbij invalt. Goed benaderbaar, en ook hier prachtige platen van kunnen klikken. Even later nog een 2e en 3e exemplaar ontdekt, wat een dag!
De zon zakt ondertussen al wat, en dag geeft toch wel heel mooi licht…

Op de terugweg naar de auto nog een kleine burgemeester,  welke wederom best even wilde blijven zitten voor de foto… De zon zakte ondertussen mooi weg achter de pier, tijd om weer naar huis te gaan!

 

22-1-2017
Vandaag nog even naar het strand geweest, wederom mooie aantallen burgemeesters.
Het licht was heel wat minder, maar toch nog wat leuke plaatjes kunnen klikken.
Verder in de haven nog een steenlopertje, en wat plaatjes kunnen klikken van de imposante (en zeer goed benaderbare) zilvermeeuwen. 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *