Eenfotowaard.nl

Het late najaar en vroege voorjaar zijn altijd spannende tijden voor pestvogels.
Mooiste blijft om deze soort zelf te ontdekken, maar met veel te weinig tijd buiten lijkt dat niet te gaan lukken.
In Houten waren al langere tijd 2 vogels ter plaatse, welke volgens mij momenteel de meest gefotografeerde vogels van Nederland zijn.
Ik had verwacht dat die drukte na een week of twee wel voorbij zou zijn, en besloot ook eens een kijkje te nemen.
Bij aankomst stond ik al op het punt direct weer om te draaien, ontzettend wat een gekte. Nog steeds een man of 30 blauwbekkend langs de sloot, en de vogels waren al een half uur gevlogen. Had weinig zin me in de meute te storten, dus ben door de wijk gaan lopen en al vrij snel hoorde ik ze roepen. Echter leek het geluid uit een tuin te komen waar geen inkijk in te krijgen was, en na dit van alle kanten geprobeerd te hebben ook niets meer gehoord. In de hoop dat ze terug waren gevlogen naar de plek waar ze het meest gezien werden -en iedereen stond- ben ik terug gelopen. Maar helaas, geen pestvogels. Toch maar gaan wachten en blauwbekken. Na totaal 2,5 uur in de buurt en op de plek doorgebracht te hebben, en de drukte goed zat werd, besloot ik dat het tijd was weer naar huis te gaan. De auto stond op een minuutje of 10 lopen, en ik was nog niet bij de auto of het begon al te knagen ‘zal je niet zien dat ze zojuist aan zijn komen vliegen’.
Om mezelf gerust te stellen besloot ik dan ook nog even langs te rijden, en meteen viel op dat er actie was! Precies aan de andere kant van de bosjes én sloot van waar ik zojuist stond, zaten ze prachtig vrij. En het kon niet mooier: ook het zonnetje kwam er even heel fijn op. Gezien er werkzaamheden waren aan het bruggetje heb ik een aantal minuten heerlijk rustig kunnen genieten van deze prachtbeesten, toen het ook aan deze kant van de sloot weer drukker werd besloten de pestvogels hoog te blijven, en was het voor mij tijd om weer terug te gaan. Geweldig genoten van deze heerlijke soort, en wie weet kom ik ze volgende keer zelf weer tegen…

Eén reactie

  1. Prachtige foto’s van Prachtige vogels, petje af Laurens, je geduld is mooi beloond!!!